ادعای ترامپ: وضعیت خوبی در قبال ایران داریم سخنگوی سپاه پاسداران: پاسخ ایران به تجاوز جدید، جهان را با بحران انرژی رو‌به‌رو می‌کند هشدار وزارت امور خارجه درباره سفر به فرانسه، بلژیک و ایتالیا در دیدار وزیر امور خارجه روسیه: تاکید سرلشکر رضایی بر اراده ایران برای تحکیم همکاری راهبردی با روسیه مسعود پزشکیان با سرگئی لاوروف دیدار کرد پاکستان: متعهد به ادامه میانجیگری میان ایران و آمریکا هستیم العربی الجدید: گشایش احتمالی در مذاکرات ایران و آمریکا شورای همکاری خلیج فارس خواستار بازگشت ایران و آمریکا به گفت‌و‌گو شد ماکرون: با قاطعیت با کسانی که بی نظمی کردند برخورد می‌کنیم مقتدی صدر خواستار برگزاری تظاهرات در حمایت از آزادی حجاب شد هشدار قالیباف به دولت‌های منطقه: در صورت تخصیص امکانات به شرکت‌های هوش مصنوعی که در قتل کودکان ما شریک هستند، با واکنش ما رو‌به‌رو خواهید شد پارلمان مصر رأی‌گیری درباره حمایت نظامی از عربستان را به فردا موکول کرد نخست وزیر عراق دستور تشکیل کمیته بررسی علت انفجار در مقر الحشد الشعبی را صادر کرد درگیری پلیس و معترضان در خیابان‌های فرانسه/ ۴۰۰ نفر بازداشت شدند نتانیاهو: دشمنان ما در صدد تاثیرگذاری بر انتخابات هستند معترضان نزدیک کاخ الیزه تحصن کردند؛ سرکوب خشن مردم فرانسه توسط پلیس

اظهارات جدید عربستان درباره ناتو

اظهارات جدید عربستان درباره ناتو وزیر امور خارجه عربستان سعودی تاکید کرد که چیزی به اسم «ناتوی عربی» وجود ندارد و ریاض در پی ایجاد هیچ ائتلافی با رژیم صهیونیستی در منطقه نیست.
تاریخ انتشار: ۱۰:۲۴ - ۲۶ تير ۱۴۰۱ - 2022 July 17
کد خبر: ۱۴۲۷۳۴

به گزارش راهبرد معاصر، «فیصل بن فرحان» وزیر امور خارجه عربستان سعودی روز گذشته (شنبه) در حاشیه نشست جده تاکید کرد که چیزی به اسم «ناتوی عربی» وجود ندارد و صحبتی درباره ایجاد ائتلاف منطقه‌ای با رژیم صهیونیستی مطرح نیست.

طبق گزارش پایگاه خبری «روسیا الیوم»، بن فرحان در نشستی خبری تصریح کرد: «صحبتی درباره ائتلاف منطقه‌ای در خلیج [فارس] با اسرائیل وجود ندارد؛ اگر هم چنین صحبتی وجود داشته باشد، عربستان در هیچ گفت‌وگویی [درباره آن] شرکت نخواهد کرد».

وزیر خارجه سعودی افزود: «هرگز هیچ نوع همکاری نظامی یا فنی با اسرائیل مطرح نشده است؛ نمی‌دانم این اخبار از کجا آمده‌اند. نه در طی نشست [جده] و نه قبل از آن چنین چیزی مطرح نشد و مورد بررسی قرار نگرفت».

وی تاکید کرد: «چیزی به نام ناتوی عربی وجود ندارد و این موضوع نیست، اما پادشاهی عربستان سعودی نزدیک به پنج سال پیش پیشنهاد تشکیل یک سیستم دفاعی مشترک عربی را ارائه کرد».

بن فرحان درباره هدف و موضوع نشست روز گذشته در عربستان خاطرنشان کرد: «در نشست جده که با حضور سران آمریکا، مصر، اردن، عراق و کشورهای شورای همکاری خلیج فارس برگزار شد، بر موضوع شراکت با واشنگتن تمرکز شده بود».

وزیر امور خارجه سعودی درباره تنش روابط میان واشنگتن و ریاض هم گفت: «شراکت ما با آمریکا قدیمی، پابرجا و مستمر است».

پیش از این نیز بن فرحان گفته بود که اقدام این کشور در لغو محدودیت پرواز برای شرکت‌های هواپیمایی رژیم صهیونیستی ارتباطی به روابط با این رژیم ندارد.

با وجود آنکه مقامات ریاض اخبار مبتنی بر ایجاد ائتلاف منطقه‌ای علیه ایران و یا شراکت با رژیم صهیونیستی را رد می‌کنند، «جو بایدن» رئیس‌جمهور آمریکا روز گذشته طی سخنرانی در نشست جده اتهامات خود علیه تهران را تکرار کرد./فارس

ارسال نظر
captcha